Odérská čočkovice
Oderská čočkovice s dvěma druhy uzenin a houbami
1,5 l silný hovězí vývar 3 polévkové lžíce červené čočky 2 menší mrkve 1 střední cibule 1 lžice hladká mouka 40 g sušené hovězí maso 40 g vepřové klobásy Bobkový list Snítka tymiánu s libečkem Čerstvý mletý pepř Mletá červená paprika Hrst sušených hřibů Bobkový list Kapka octa s trochou cukru Sádlo Sůl
Na sádle zpěníme cibuli a na jemno nakrájené uzeniny, dochutíme solí, paprikou, pepřem a lehce zahustíme moukou. Zalijeme vývarem a přidáme mrkev s houbami, čočkou a bobkový list, na mírném ohni vaříme 20 minut.
Před koncem přidáme nasekaný čerstvý tymián s libečkem, kapku octa a lehce dochutíme cukrem. |
Komentáře
Okomentovat