Odérská čočkovice

Oderská čočkovice s dvěma druhy uzenin a houbami


1,5 l silný hovězí vývar
3 polévkové lžíce červené čočky
2 menší mrkve
1 střední cibule
1 lžice hladká mouka
40 g sušené hovězí maso
40 g vepřové klobásy
Bobkový list
Snítka tymiánu s libečkem
Čerstvý mletý pepř
Mletá červená paprika
Hrst sušených hřibů
Bobkový list
Kapka octa s trochou cukru
Sádlo
Sůl

Na sádle zpěníme cibuli a na jemno nakrájené uzeniny, dochutíme solí, paprikou, pepřem a lehce zahustíme moukou. Zalijeme vývarem a přidáme mrkev s houbami, čočkou a bobkový list, na mírném ohni vaříme 20 minut.

Před koncem přidáme nasekaný čerstvý tymián s libečkem, kapku octa a lehce dochutíme cukrem.

Komentáře

Oblíbené příspěvky