Kuřecí ragů s patizony



Kuřecí ragů s pečenými patizony 


Patizony jsou pořád trochu opomíjená zelenina, je stále dost lidí, kteří netuší, jak skvěle chutná a hlavně, jak je zdravý.
Prospívá našemu srdci, slinivce, neobsahuje prakticky žádné sacharidy, takže jako dietní zelenina je skvělá. Je vhodné ho zařadit do jídelníčku lidem, kteří trpí dnou a revmatismem. Obsahuje sodík, draslík, železo, měď, chlor či fosfor.
Na olivovém oleji si orestujeme kuřecí maso, cibuli spolu s paprikou a nakrájenými patizony, přidáme 2 polévkové lžíce rajského protlaku, kořeníme zlehka solí, čerstvým pepřem, paprikou a sušeným medvědím česnekem. Zalijeme vodou a dáme péct bez poklice do trouby na 180 stupňů na 30 minut.
Příloha: těstoviny, bramborové špecle


Komentáře

Oblíbené příspěvky