Kuřecí ragů s patizony
Kuřecí ragů s pečenými patizony
Patizony jsou pořád trochu opomíjená zelenina, je stále dost lidí, kteří netuší, jak skvěle chutná a hlavně, jak je zdravý. Prospívá našemu srdci, slinivce, neobsahuje prakticky žádné sacharidy, takže jako dietní zelenina je skvělá. Je vhodné ho zařadit do jídelníčku lidem, kteří trpí dnou a revmatismem. Obsahuje sodík, draslík, železo, měď, chlor či fosfor. Na olivovém oleji si orestujeme kuřecí maso, cibuli spolu s paprikou a nakrájenými patizony, přidáme 2 polévkové lžíce rajského protlaku, kořeníme zlehka solí, čerstvým pepřem, paprikou a sušeným medvědím česnekem. Zalijeme vodou a dáme péct bez poklice do trouby na 180 stupňů na 30 minut. Příloha: těstoviny, bramborové špecle
|
Komentáře
Okomentovat