Karlovarský rohlík



 · 

Křupavé Karlovarské rohlíky ❤️




500 g hladká mouka
235 ml vlažná voda
90 g máslo
25 g droždí
8 g sůl
8 g cukr

Zaděláme kvas a po vypracování těsta necháme pod utěrkou 60 minut kynout.
Vykynuté těsto rozválíme do kruhu a rozřízneme na 6 stejných trojůhelníků o toušťce cca 4 mm. Těsto stočíme od základny směrem ke špičce.
Každý rohlík ze zadní strany nastříhneme, aby nám vznikl hřeben.
Rohlíky dáme na plech a necháme ještě 20 minut kynout.

Troubu vyhřejeme na 230 stupňů a po vložení rohlíků do trouby stáhneme na 200 a nastříkáme zavlažovačem vodu do trouby. Pečeme 15 minut do zlatova.
Po celou dobu pečení neotvírejte troubu, pára je velmi důležitá.
Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky